20 Kasım 2012 Salı

TAKI TASARIMIM


   Takı işiyle çok uzun zamandır uğraşamıyordum, işin aslı içimden de gelmiyordu. Fakat geçen gün alışverişe çıktığımda boncukları görünce dayanamadım ve aldım. Önce tespih yaptım fakat sonra aynılarını kolye olarak isteyenlerden sipariş bile aldım:) Umarım beğenirsiniz.




   Aslında bir kaç çeşit daha vardı fakat onların resmini çekemeden sahiplerine gittiler biliyorsunuz makinem bozuk zorlanıyorum resim konusunda, başkalarına rica ediyorum.

16 Kasım 2012 Cuma

HEPİNİZE İYİ CUMALAR VE İYİ HAFTA SONLARI DİLİYORUM.
UMARIM HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLUR.

6 Kasım 2012 Salı

  

GEÇMİŞ BAYRAMLARINIZ KUTLU OLSUN


 Arkadaşlar uzun bir aradan sonra geri döndüm. Hepinizin geçmiş bayramlarını kutlarım. Bayramdan sonra gezmeye gittim ve bloğuma hiç zaman ayıramadım, ciddi bir vicdan azabıyla karşınızdayım:)
Gezip görmeye gittiğim yerlerde bol bol resim çektim size hepsini göstermeye çalışacağım. Belki sizleri de aynı yerleri görmeye teşvik eder. Dün çektiğim fotoğraflara bakarken fotoğraf makinem bozuldu, resimleri kurtarabildik fakat serviste şu an kendileri ve uzun süre olmayacak gibi gözüküyor. Umarım sadece yazılarım takipçilerimi sıkmaz. Çünkü artık bol bol yazmaya karar verdim. İyi mi kötü mü sizler için bilemiyorum:)
 Bolu Göynük resimlerini göstermek istiyorum. Bakalım beğenecekmisiniz.

Maneviyatla dolu geçen bir geziydi herkese cidden tavsiye ediyorum.
Fatih Sultan Mehmet'in akıl hocası Akşemseddin Hazretleri burada yaşamış ve vefat etmiş, bu yüzden diğer bir adı da buranın Diyar-ı Akşemseddin veya Evliyalar Şehri.

 
 






Göynük Konaklarıyla ünlü bir ilçemiz. Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra saray dan dağılan hanımların bir çoğu buraya gelmiş halkında saray adabı hakim olmuş. Halkı esnafı karşısındaki kişi ile yaşı kaç olursa olsun 'Siz' diye hitap ediyor.





Yemekleri de şahane bilhassa mantısı.

Tabi haliyle biraz fazla kaçırdım hem bayram hem bu gezi bana çok pahalıya patladı. Diyetim bozuldu gitti.

Hayli kilo da aldım bilemiyorum nasıl toparlayacağım. Umarım sizlerde gider oraları görürsünüz.




Artık eve dönmek lazım alınan kilolarla da olsa...
Görüşmek üzere...